Главная » 2017 » Февраль » 28 » Як переказати текст англійською мовою?
23:37
Як переказати текст англійською мовою?

Як переказати текст англійською мовою?

Для того щоб розвивати усне мовлення, необхідно сформувати навички переказу тексту близько до прочитаного. Як навчитися переказувати текст? Про це ви дізнаєтеся з нашої статті.

Вчимося переказувати

Для того щоб дитина навчилася переказу, дорослий повинен потрудитися разом з ним. Прочитавши рекомендації нижче, можна буде дізнатися, як навчити дитину переказувати текст. Дітям потрібно показувати певну схему роботи над текстом, він повинен вивчити методи запам'ятовування і формулювання своїх думок. Рухатися треба від простого до складного, поступово зменшуючи обсяг своєї допомоги.

  1. Підібрати текст для переказу. Він повинен бути простий, доступний для розуміння дитини. Молодші діти нехай переказують казку або інше коротке твір. Нехай дитина читає вголос, якщо він вміє. Діти старшого віку вже можуть розповідати навчальні тексти.
  2. Розділити текст на смислові частини. До кожного уривку задати дитині питання в послідовності розповіді. Якщо дитині важко сформулювати відповідь, то тільки в цьому випадку допоможіть йому.
  3. Відповідаючи на питання, треба знайти головні слова або словосполучення. З їх допомогою складається план тексту. Його можна написати або виділити головні слова в смислових уривках олівцем. Пункти плану повинні бути короткі, 2-3 слова.
  4. Попросити дитину, використовуючи опорні слова, спробувати переказати текст. Для початку це може бути коротко і односкладово. Не вимагайте відразу багато чого. Потім разом звіртеся з переказує текст.
  5. Під час роботи над текстом вдруге треба звертати увагу дитини на яскраві приклади, які супроводжують кожен пункт плану.

     


    Це допоможе запам'ятати послідовність і зміст пунктів. Після цього дитина повинна переказати текст вдруге, вже докладніше. Йому треба допомагати формулювати об'ємні пропозиції.

  6. Для кращого запам'ятовування і розуміння, а також уточнення другорядних деталей, над текстом треба попрацювати втретє. І цього разу дитина повинна розповісти текст сам, без вашої допомоги.

Таку роботу треба провести протягом 3-5 днів. За цей час дитина повинна навчитися працювати з текстами самостійно.

Переказ англійських текстів

Переказувати тексти англійською мовою вимагається мало не на кожному уроці. Не всім це дається просто. Деякі учні навіть не знають, як переказати текст англійською. Є певний алгоритм переказу. Може бути, він комусь буде корисний.

  1. Текст треба прочитати уважно. По-можливості зрозуміти, про що в ньому йдеться.
  2. Виписати на листок або в спеціальний зошит незнайомі слова.
  3. Знайти транскрипцію і переклад виписаних слів.
  4. Зробити переклад тексту, хоч приблизний.
  5. Переказати текст російською мовою для того, щоб переконатися, що правильно зрозумілий сенс і уловлена суть.
  6. Почати переказувати текст по абзацах. Спочатку кожен абзац треба прочитати, запам'ятовуючи основні конструкції і фрази, потім докладно його перевести, переказати російською, і вже потім англійською.
  7. Переказати текст цілком.
Просмотров: 1573 | Добавил: cool_936 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar